Succesvolle
projecten

Onze projecten opgelijst

Schitterende samenwerkingen met tevreden cliënten

Uit ervaring weten we dat praktijkvoorbeelden duidelijkheid scheppen over wat u van ons mag verwachten. Hieronder krijgt u per categorie een of meerdere situaties die illustreren wat we voor u kunnen betekenen.

Tevreden klanten

Financiën

De financeprofielen die wij bieden, halen in een mum van tijd het beste uit uw bedrijf.

Informatietechnologie

Voor de IT-experts en developers van Maxima Consult is business intelligence kinderspel.

Juridische ondersteuning

We bieden gerechtelijke ondersteuning (bv. wetgeving opvolgen & procedures controleren).

Financiën

Medior Java Developer
Boekhoudkantoor verhuizen

Voor een optimale bedrijfsgroei

Projectmanagement upgraden & boekhoudkantoor verhuizen

Een eerste opdracht verwezenlijkten we voor een grote internationale groep, actief in de verticaal geïntegreerde staal-, mijnbouw- en vanadiumindustrie, die op de LSE-lijst (London Stock Exchange) staat. We leidden het projectmanagement voor een ERP-upgrade (enterprise resource planning; met bedrijfssoftware als Microsoft Dynamics Axapta & SAP) en reorganiseerden en verhuisden hun boekhoudkantoor.

Tijdens een fase van snelle bedrijfsgroei zijn we erin geslaagd om de grootste handelsonderneming van de groep door de ERP-implementatie te loodsen. We wisten de ERP-workflow van de gehele groep aan te passen en naargelang de nieuwe bedrijfsomstandigheden te upgraden. Daarbij reorganiseerden we de logistiek en handelsschema’s voor staal– en steenkoolproducten.

Onze visie overtuigde de klant. Een nieuw boekhoudkundig team, pas van Zwitserland naar Cyprus verhuisd, werd volgens de kwaliteitsnormen van de groep doorgelicht. Qua bestuurlijke en financiële rapportering wisten we de verwachtingen zelfs te overtreffen.

Medior Java Developer

Heldere bedrijfsrapportering

Voorbereidingstijd efficiënt inkorten

Met een andere strategie gingen we aan de slag voor een bedrijf dat de prestatiegrens in het bestaande groepsrapportagesysteem bereikt had. Via group– en IT-controlling vervingen we twee fte’s (fulltime-equivalents) en implementeerden we een nieuw BI-bedrijfssysteem (SAP Business Planning and Consolidation).

Onze deskundige controller combineerde de twee functies en maakte een kwalitatieve kennisoverdracht naar de nieuwe medewerkers mogelijk. Die factoren hebben een sleutelrol gespeeld bij de functionaliteit van de SAP PCS en bedrijfsrapportering ontwikkelen, uittesten en verspreiden. Zo wisten we de voorbereidingstijd voor het IT-groepsbudget (een bedrag van ongeveer 60 miljoen euro) met een volledige maand in te korten.

Overzicht over bedrijfsprocessen bewaren
Overzicht bewaren
geautomatiseerde Excel sjablonen
GAAP reporting

Financiën controleren in de chemische sector

Local GAAP-reporting & geautomatiseerde Excel-sjablonen

Voor een groeiend chemisch bedrijf fungeerden we als accounting manager en regionale financiëncontroller. Het ging om een zich steeds uitbreidend werkterrein, op dat moment bestaande uit 25 groepsentiteiten met een omzet van 500 miljoen euro, waaronder vijf chemische fabrieken. We haalden zo snel mogelijk de nodige documentatie binnen, waaronder jaarlijkse verslaglegging, auditvereisten en fiscale audits.

Vervolgens stuurden we er een managing team van zeven accountants heen. We implementeerden het concept van local GAAP-reporting (Generally Accepted Accounting Principles) in SAP voor meerdere onderdelen van de groep. Verder ontwikkelden we geautomatiseerde Excelsjablonen voor een optimale balanscontrole.

Onze consultant, die de rol van EMEA SOX-coördinator op zich nam, leverde een aanzienlijke bijdrage. Die was immers volledig verantwoordelijk voor de kritische controles van twee overgenomen productievestigingen in Duitsland en Estland. Zo verbeterde het interne controlesysteem in de EMEA-regio aanzienlijk.

geautomatiseerde Excel sjablonen

Informatie-
technologie

Budgettaire schattingen & aanbestedingen

ERP-systemen upgraden ten voordele van productiviteit

Voor een stedelijke vastgoedontwikkelingsgroep op de Euronext-lijst werkten we een ERP-selectie uit. De onderneming is een van Europa’s geavanceerdste spelers op het gebied van vastgoedontwikkeling. Er werd naar mogelijkheden gezocht om het verouderde ERP-systeem naar een nieuw strategisch niveau te tillen. Een upgrade zou het bedrijf de komende tien jaar enorm moeten doen groeien.

We analyseerden de belangrijkste bedrijfsprocessen van de organisatie en stelden technische en functionele vereisten voor het nieuwe systeem op. Daarna maakten we budgettaire schattingen op, zetten we een aanbestedingsprocedure op poten en stelden we een partner aan om de software te implementeren. We hielpen de klant bij het onderhandelen over gunstige contractvoorwaarden en gaven groen licht voor een proof-of-conceptfase.

ERP systemen upgraden
ERP systeem upgraden

Juridische
ondersteuning

Volgens alle wettelijke voorschriften

Contracten afsluiten & onderhandelingen bevorderen

Voor een bedrijfsgroep binnen de landmeetkunde kregen we een rol binnen de juridische afdeling toebedeeld. We zagen er nauwlettend op toe dat de wettelijke voorschriften nageleefd werden en bouwplannen voor onroerend goed op juridische ondersteuning konden rekenen. Daarbij kwamen we tot belangrijke akkoorden over arbeidswetgeving en werkgeversvertegenwoordiging bij arbeidsgeschillen. Onze expert was verantwoordelijk voor contracten afsluiten, waaronder:

Vlotte interactie met banken en verzekeringsmaatschappijen werd mogelijk dankzij onze tussenkomst. Met succes registreerden we LLC, JSC, landbouwbedrijven, individuele ondernemers en non-profitorganisaties. We brachten wijzigingen in oprichtingsdocumenten aan en coördineerden het proces om aandelenemissies te registreren.

Onze expert was een belangrijke partij bij de uitgebreide arbitrage– en procespraktijk van de cliënt. Als advocaat behartigde hij de belangen van de bedrijvengroep voor de hoven en rechtbanken in civiele en commerciële geschillen. Daaronder verstaan we ook overheidscontracten, aanbestedingen, vergelijkende onderzoeken, investeringscontracten, grondgeschillen en onroerend goed.

Dienstverlening financiele strategie optimaliseren

Meer weten over onze projecten?

Contacteer ons voor meer informatie!